Bateau Advies – diensten

Diensten van Bateau Vitaal Advies

Aan de slag met vitaliteit? Dan bent u bij Bateau Advies aan het goede adres!

Vitale wandeling

Bent u die ondernemer of leidinggevende die op zoek is naar inspiratie? Komt u niet toe aan tijd voor de zaken waar u energie van krijgt. Voelt het als tijdelijk brandjes blussen maar blijft dit maar duren. Heeft u behoefte aan mentale voeding, een luisterend oor en een frisse wind in uw gedachte? Door lichamelijke beweging in de vorm van een wandeling in een mooi natuurgebied help ik u tot mooie inzichten. Binnen organisaties verzorg ik vitale wandelingen voor zowel de directie als de medewerkers. Dit geeft verrassende resultaten binnen uw bedrijf en brengt onderlinge verbinding tot stand oftewel frisse koppies en een positieve mindset.

Interim

Met veel passie zet ik me in voor uw organisatie. Zoekt u vervanging van uw manager of directie? Graag ondersteun ik u bij tijdelijke projecten. Zowel bij kortdurende of langdurende opdrachten en altijd met een vleugje vitaliteit natuurlijk.

Vitaloog – advies over het vitaliteitsbeleid

Een vitaloog adviseert en inspireert organisaties met het inrichten van hun vitaliteitsbeleid en vergroot daarmee de duurzame inzetbaarheid van medewerkers op strategisch, tactisch en operationeel gebied. Een vitaloog zet zowel de organisatie, leidinggevenden als medewerkers aan om meer waarde toe te voegen aan zichzelf en de organisatie.

Werkgelukdeskundige – geluk op de werkvloer

Een werkgelukdeskundige houdt zich bezig met het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer. Ik geef persoonlijk advies daar waar de behoefte ligt zoals (team)coaching, persoonlijk leiderschap en het geven van inspiratiesessies. Daarnaast geeft ik kennis en inzicht in gelukkig werken of implementeer ik tools of systemen waarmee de geluksbeleving van medewerkers wordt bevorderd en/of gemeten. De onderdelen zingeving, plezier, verbinding en voldoening zijn hierbij mijn speerpunten. Denk daarbij ook aan hoe kunnen we een functie van een medewerkster optimaal kneden dat hij of zij meer tot recht komt binnen uw bedrijf en daarbij vol in zijn of haar kracht staat. Werkgeluk is van groot belang om doelen te kunnen bereiken die u met uw organisatie voor ogen heeft. Daar help ik u graag bij.

Leefstijlcoaching

Bent u als ondernemer vaak wat uitgeblust. Is uw energie regelmatig weg? Uw bedrijf loopt goed maar toch voelt u zich lusteloos en moe. Zou u graag vol kracht en energie elke dag uw bedrijf leiden. Zo vanzelfsprekend ook voor uw medewerkers. Heeft u mensen die vermoeid de dag draaien. Merkt u dat de sjeu er wat uit is. Ik zorgt samen met u voor duurzame veranderingen op het gebied van mindset, voeding, bewegen, ontspanning, slaap en stoppen met roken. De ‘coaching’ is niet voor niets: u gaat zélf de leefstijl veranderen en ik help u om dat op een manier te doen die precies bij u of uw werknemers als persoon past. Want iedereen is anders.Denk daarbij in kleine stapjes waar u ook plezier aan gaat beleven. Dit resulteert in meer energie en een betere gezondheid en een leven vol vitaliteit oftewel levensenergie.

TMA (Talent Motivation Analyse)

Een Talenten Motivatie Analyse, afgekort TMA, geeft inzicht in uw talenten en competenties, of dat van een team. Door middel van een vragenlijst, in combinatie met een gesprek, krijgen we een helder beeld van waar iemand nu staat en welke mogelijkheden er zijn op persoonlijk vlak of voor een team.

DISC analyse

De DISC analyse geeft inzicht in bewuste en onbewuste voorkeuren in gedrag en communicatie. We laten allemaal een andere combinatie en intensiteit van de 4 DISC temperamenten in ons gedrag zien. Ieders DISC stijl is hierdoor uniek. De uitkomsten kun je gebruiken voor de eigen ontwikkeling, het maken van keuzes en voor het gedrag binnen een team.

Drijfveren analyse

Onderzoek wijst uit dat de meest succesvolle mensen één eigenschap delen: zelfbewustzijn. Ze zijn zich meer dan gemiddeld bewust van hun eigen drijfveren en motivatie. Zij zoeken steeds organisaties, teams, functies en mensen die goed passen bij hun eigen drijfveren en motivaties. Ze zijn zich vaak ook bewust van de drijfveren en motivaties van anderen. Hierdoor gaan ze bewuster wel of niet de relatie aan met andere mensen. Dit zorgt ervoor dat het voor hen gemakkelijker is om doelen te behalen die in lijn zijn met hun drijfveren. Ze zijn zich tevens bewust van hun beperkingen en de gebieden waarop ze niet effectief zijn. Dit geeft hen inzicht in wat hen niet inspireert en niet motiveert om te slagen. Dat maakt een drijfveren analyse heel waardevol.

KOBA-DI analyse

De KOBA-DI Tool is de Kosten Baten Tool Duurzame Inzetbaarheid (KOBA-DI), ontwikkeld door het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid en TNO. De tool geeft inzicht in wat duurzame inzetbaarheid uw bedrijf oplevert. Hierdoor neemt de kans toe dat er meer en doeltreffender in de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers wordt geïnvesteerd. Met de KOBA-DI tool krijgt u van ons financieel inzicht wat het uw organisatie aan productiviteit kan opleveren. Hiermee zorgen we ervoor dat er meer rendement wordt gegenereerd en er doeltreffender op de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers wordt ingezet.